__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Община Мездра и РЗИ-Враца организираха среща с медицински специалисти

20171005_101917[1]

Община Мездра организира съвместно с Регионална здравна инспекция-Враца среща-дискусия с медицински специалисти от учебните заведения в общината. Целта на срещата бе медицинските лица от училища и детски градини в общината да получат актуална информация за програмите, осъществявани от Министерство на здравеопазването и новите изисквания в съвместната работа с децата и техните близки.

Зам.-директорът на РЗИ-Враца д-р Ирена Видинова запозна присъстващите с резултатите от анкетно проучване, реализирано сред родителите на момичета на 12г. и 13г. Информационната кампания за превенция на рак на маточната шийка е осъществена с помощта на медицинските специалисти. Проучени са нагласите и доколко децата и близките им са запознати със заболяването и средствата за превенция. В област Враца са анкетирани 1 269 лица.
 
Д-р Елена Найденова, началник отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" в здравната инспекция акцентира, че макар роднините и близките да са добре информирани за заболяването, в областта се проявява актуалната за страната тенденция на отказ от ваксиниране на децата.
Представителите на РЗИ-Враца и медицинските специалисти се обединиха около тезата, че са необходими съвместните усилия, чрез които децата и младежите да разберат за рисковете на тютюнопушенето и употребата на наргилета. Поговориха за новостите в имуницационния календар и актуалният алгоритъм при изготвяне на дневното меню в учебните заведения. 
 
20171005_101352[1]