__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Кметът откри Общинския турнир по тенис на маса

_DSC3416
 
Започна Общинския турнир по тенис на маса. Състезанието бе открито от кметът на Общината инж. Генади Събков. Той поздрави участниците и им пожела успех и достойно представяне.
 
„Нека спортната слава на Мездра да се увеличава с още един спорт, който няма регистриран клуб, но пък привлича много знаещи и можещи ентусиасти.“, каза инж. Събков.
 
В Общинският турнир по тенис на маса участваха 18 любители на спорта във възрастова група  „ученици VIII-XVII“ клас, а 10 състезатели се включиха в надпреварата в група „мъже“. При жените и девойките няма подадени заявки за участие.
 
Първата среща в група „А“ на състезанието между мъжете беше между Павел Петров и Христо Кръстев, а в група „В“ един срещу друг се изправиха Георги Гергов – Тони Чиренски.
 
В надпреварата между юношите, срещите в група „А“ откриха Персиян Богданов – Борис Маринов,  в група „В“- Мартин Петров – Ивайло Илиев, в гр.“С“- Цветан Росалийски – Богдан Богданов и гр. „D”- Денис Маньовски – Любослав Валентинов.
 
Предвижда се изиграването на 64 срещи, като за съблюдаването на правилата и спортсменската игра ще следи главният съдия Евгени Йоловски. Негови помощници ще са Христо Иванов и Самуил Коков. Секретар на турнира ще е Жанета Маринова.
 
След изиграването на срещите в груповата фаза на турнира, за елиминационните сблъсъци се класираха Цветан Росалийски, Георги Гергов, Христо Кръстев и Веселин Вълков при мъжете, а при юношите в елиминациите взеха участие Стивън Мильов, Преслав Донков, Персиян Богданов, Мартин Петров, Марио Петров, Димитър Николов, Цветан Росалийски-младши и Любослав Валентинов.
 
При мъжете до изненади не се стигна и на финала се класираха доайенът в тениса на маса Цветан Росалийски и Веселин Вълков. След оспорвана среща Вълков се увенча с победата с 4:1 гейма. В малкия финал Георги Гергов победи Христо Кръстев с безапелационния резултат от 3:0 гейма.
При юношите за място на финала спориха Стивън Мильов, Марио Петров, Мартин Петров и Любослав Валентинов. В първата полуфинална среща Марио Петров срази Стивън Мильов с 3:0 гейма, а Мартин Петров елиминира Любослав Валентинов също с 3:0 гейма. На финала Марио Петров сломи съпротивата на Мартин Петров и с 4:0 гейма завоюва титлата при юношите. В спора за третото място Стивън Мильов се наложи над Любослав Валентинов с 4:0 гейма.
 
Наградите в турнира бяха връчени от кмета на Общината инж. Генади Събков. Той поздрави всички участници в турнира и им пожела догодина да покажат още по-добро спортно майсторство.
 
20170930_100157
 
20170930_100542
 
20170930_101249
 
_DSC3375
 
_DSC3412
 
_DSC3389