__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Талантливи деца от Мездра с майсторско представяне

На 8 септември в читалище „Искра-1860“  град Казанлък се проведе заключителният Национален етап на ІV Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Над 3000 изпълнители от цялата страна  се състезаваха в отделните категории  – песни, танци, художествено слово, духови оркестри, мажоретни танци.

Целите на събитието  са популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура,  създаване на интерес към изучаване на руския език. Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили, със съдействието на Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители,  Национален Дворец на децата,  Община Казанлък и с подкрепата на Фонд „Русский мир”.

До Националния етап се класираха, след блестящо представяне в Регионалния етап в град Монтана, възпитаниците  на ЦПЛР град Мездра Елена Митова (песен, І-ІV клас) и ВГ „Детски свят” (песен, V-VІІІ клас) с ръководител Анета Петкова, и ТФ „Sunny girls” (танци, V-VІІІ клас) с ръководител Цветелина Цинцарска.

С майсторско изпълнение на песента „Ой, полна, полна коробушка” първо място на Националния етап в град Казанлък завоюваха ВГ „Детски свят”. Вокалната група бе отличена с диплом и статуетка.

На 09 септември в концертната програма на язовир Копринка се изявиха изпълнители от България и Русия, както и лауреатите на завършилия ден преди събора ІV Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“.
 
IMG_2314
IMG_2316
IMG_2317
IMG_2322
IMG_2324