__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Запознаха кметове на населени места в Община Мездра с новостите в сферата на нотариалните услуги

20170907_100110

Кметове на населените места в Община Мездра бяха запознати с новостите в законодателството в сферата на нотариалните услуги, предоставяни от общините. Това бе част от темите, дискутирани по време на традиционния ден на кмета.
 
На срещата бяха обсъдени и актуални въпроси, свързани с повишаване събираемостта на данъците. Кметовете на населените места също така се запознаха и с дейността на Фондация „Проект Северозапад“, която в партньорство с Община Мездра предлага разнообразни социални услуги. Детайлна информация за услугите, таксите и начинът на подаване на заявки за ползването им, могат да бъдат получени в кметствата, както и от служители на фондацията на телефон 0886 00 85 55 или на електронен адрес: e-mail: office@severozapad.net Информация може да се получи и в Община Мездра – Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.
 
Проведено бе и заседание на общинската епизоотична комисия на тема  „Изисквания към регламентирани пазари за животни; хуманно отношение към животните на пазарите; организация на проверки на всички регламентирани  и нерегламентирани пазари съвместно с общините и представители на МВР“. Кметовете на населените места от Община Мездра бяха запознати с Устройствения правилник на Българската агенция по безопасност на храните във връзка с постъпил трети доклад за сериозни проблеми по отношение на  хуманното отношение към животните на пазарите за животни в България. Изготвени бяха план за съвместна работа и график за проверка на пазарите в срок до 20.09.2017г.

20170907_100144
 
20170907_100124_HDR