__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Кампания за предоставяне на Уникален код за достъп /УКД/ до електронните медицински досиета

 
Obshtina Mezdra_snimka
 
Във връзка със разширяване на кампанията за предоставяне на Уникален код за достъп /УКД/ до електронните медицински досиета, РЗОК – Враца информира, че всеки гражданин, който посети Районната здравноосигурителна каса или общинският офис на 2 етаж в сградата на поликлиниката в гр.Мездра / ул."Янко Сакъзов" №33/ по какъвто и да е повод – заверка на рецептурни книжки, подаване на документи или получаване на протоколи за скъпоструващи лекарствени продукти и др., заплащани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), ще има възможността да получи безплатно и своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си медицинско досие. С това се поставя началото на кампания за засилване на вниманието и обществения контрол върху изразходване на публичния ресурс, с който Националната здравноосигурителна каса закупува медицински услуги в полза на пациентите.

С УКД всеки гражданин ще може да упражни правото си да провери дали отразените в личното му здравно досие дейности действително са извършени. Ако констатира разминаване в данните, той може да подаде сигнал до РЗОК или до НЗОК. Контролните органи на институцията ще извършат проверка, като информират и гражданина за резултатите от нея. При необходимост ще се коригира електронното здравно досие с действително извършените в полза на пациента дейности.

При заявен интерес от страна на жителите от населените места към общината, РЗОК- Враца си запазва правото да заяви провеждане на презентационни срещи по места.

Тел. за контакт:
092 686 124/092 686 110
Пресцентър – РЗОК-ВРАЦА