__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Деца опознават историята на града си

20170803_110703

Над 10 малчугани от Мездра обогатиха познанията си за историята и значението на своя роден град и Археологически комплекс “Калето“. Инициативата е продължение на краеведската разходка „Стара Мездра“, която се проведе в края на миналата седмица.
 
Най-известният туристически обект в Мездра посетиха деца, които се обучават и забавляват в разнообразните инициативи от традиционното „Забавно лято в библиотеката“.
 
Екскурзоводът Паулина Алексиева и секретарят на НЧ „Просвета -1925“ Валентина Цекова разказаха на децата за историята на Мездра и АК“Калето“.
 
Малчуганите обогатиха знанията си за структурата, историята и най-значимите находки на комплекса. Те разгледаха залите в обекта и се докоснаха до изкуството чрез прекрасните картини в арт ателието, дело на творецът Снежана Петрова.
 
Децата бяха привлечени от всички експонати, задаваха много въпроси и показаха голям интерес към всички находки и най-вече към различните видове оръжия. Вниманието на всички беше привлечено от разказа на ръководителя на АК“Калето“ инж. Димитър Павлов за средновековните оръдия за отбрана и демонстрация на стрелба с требучет .
 
Инициативата „Забавно лято в библиотеката“ се реализира за четвърта поредна година. Разнообразните занимания през 2017-та стартираха в началото на месец юли и ще продължат до края на август.
 
20170803_111107
 
20170803_111457
 
1
 
3
 
4
 
5