__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

Община Мездра със специална награда от четиринадесетото Международно туристическо изложение „Велико Търново“

На провелото се от 6 до 8 април тази година Международно туристическо изложение „Велико Търново“ в изложбени зали „Рафаил Михайлов“, Община Мездра бе представена достойно със собствен щанд и заслужено завоюва награда за дебютант на тазгодишната проява.

В края на тридневния форум бяха връчени награди за участниците, като истинска изненада предизвика наградата „Дебютант на МТИ „Велико Търново“ 2017“, която бе връчена на Община Мездра. Това е огромно признание за труда на всички, които подпомагат и развиват културния и почивен туризъм в Общината.

Участието на нашата Община, предложено от ръководителя на Археологически комплекс „Калето“ инж. Димитър Павлов, бе повече от забележително. Позициониран точно на входа на изложбения комплекс, щандът предизвика огромен интерес както в посетителите, така и в представителите на фирми, занимаващи се с предлагането на дестинации и маршрути за културен туризъм.

„Туризмът в Общината започва да набира все по-голяма сила в очите на туроператорите в цялата страна. С многобройни разговори и беседи с представители на такива организации открихме, че една от най-ниско познатите за културен туризъм части на България е именно Северозападна България. Надяваме се, че с тази награда, както и с десетките потвърдили гостуването си за традиционния вече фестивал на средновековните бит, култура и традиции, Мездра ще може да стане отправна точка за културния туризъм в целия Северозапад“, заяви инж. Димитър Павлов, който за изложението бе пременен със специално изработен за него автентичен прабългарски костюм.

За трите дни на изложението над 15 000 души прекрачиха прага на залите и видяха красотата на нашата Община. Кметът на Общината инж. Генади Събков, придружаван от директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ Елена Нанова също посетиха изложението, за да обменят опит с общини, отдавна доказали се като водещи в културния туризъм в България.
 
Павел Петров
_DSC8564
_DSC8573
_DSC8574
_DSC8575
_DSC8651
17545327_1503242203072841_6010095509659380003_o